Snel een huurhuis leeghalen in Den Haag na een overlijden

Snel een huurhuis leeghalen in Den Haag na een overlijden

Oude kast met veel kleine lades opruimen en ontruimenIs iemand in uw omgeving onlangs overleden en bent u een erfgenaam? Als er niemand anders in het huis woont, dan is het aan u als nabestaande om zo snel mogelijk de huurwoning leeg te (laten) maken.

Binnen 2 maanden de woning leeghalen

Na het overlijden van uw naaste dient u dit te melden aan de verhuurder van de woning. De huurovereenkomst eindigt vervolgens wettelijk aan het eind van de tweede kalendermaand. Stel uw naaste is op 20 juli overleden, dan is dat dus eind september. Dat geeft u zeker 2 kalendermaanden de tijd om zijn of haar huurwoning leeg te maken. Daarna eindigt het huurcontract.

Het is als erfgenaam overigens ook mogelijk om de huur 1 maand eerder op te zeggen. (Als het een sociale huurwoning betreft is het ook wel aardig om de mensen die op de vaak ellenlange wachtlijst staan niet onnodig maandenlang een woning te onthouden.)

Oorspronkelijke staat terugbrengen

Ladder om muur wit te vervenAls nabestaande bent u verantwoordelijk voor de verplichtingen van de overleden huurder. Dit betekent helaas dat u ook eventuele huurachterstand moet betalen en de woning in veel gevallen moet terugbrengen naar zijn oorspronkelijke staat. U moet gebreken oplossen, gaatjes in de muur netjes dichtmaken, muren witten… En natuurlijk moet de woning ook volledig leeg zijn: dus ook de gordijnen, vitrage en de vloerbedekking  moeten worden verwijderd.

Ontruimen van de woning: zo gepiept?

Afhankelijk van hoe netjes en geordend de overledene was, is de klus met een paar weekenden geklaard. Het kan ook zijn dat u zich rot schrikt van de hoeveelheid werk en het na een paar bezoekjes totaal niet meer zitten. Doordat u waarschijnlijk ook emotioneel betrokken bent, is het extra lastig om beslissingen te maken en daadwerkelijk het huis leeg te maken.

Velen van ons zijn van nature geneigd om spullen te bewaren. “Dit kan later nog wel van pas komen”, denken we dan. Of “Dit was een verjaardagscadeau, dus dan is het niet netjes om weg te doen”. Als we niet heel bewust met opruimen en weggooien bezig zijn geweest tijdens ons leven, dan worden we ongemerkt opgeslokt door allerlei spullen en paperassen. Als nabestaande zit u er maar mooi mee. Nu is het niet de bedoeling om u tot wanhoop te drijven. Er is namelijk hele goede hulp beschikbaar!

Snelle woningontruiming door Kees Talen

Kees Talen is namelijk zeer ervaren in woningontruimingen. In korte tijd kan hij met zijn team de volledige woning leeg en bezemschoon krijgen. Bent u veel te druk? Heeft u niet de rust of de tijd om dit zelf te doen? Of ziet u het gewoonweg niet zitten om door de inboedel en andere spullen heen te werken? Kees Talen van woningontruimen.nl helpt u graag door het hele proces van de woning ontruimen vlot van u over te nemen.

Inboedel opkopen

Bepaal wat u absoluut zelf wilt houden en wij gaan voor u aan de slag met het leegmaken van de woning. Uiteraard houden we bepaalde spullen apart als we tijdens ons werk dingen tegenkomen waarvan we vermoeden dat u ze ook graag zou willen zien of hebben. De rest van de inboedel kunnen we naar wens in één keer van u overnemen. Dat scheelt gelijk weer wat uurtjes wachten op mensen van marktplaats. Zo kunt u gaan ontspannen in de zon en vooral vasthouden aan alle goede herinneringen  van de overledene.

Interesse in een woningontruiming of het laten opkopen van de inboedel?

Werkgebied Woningontruimen.nlBevindt de woning zich in regio Den Haag, Rotterdam en Westland? Dan kunt u gerust telefonisch een taxatie of offerte vragen voor een woningontruiming of het opkopen van meubels en inboedel. Belt u ons op 06 – 53 62 19 62 of 070 – 323 82 60. U kunt ook e-mailen naar info@keestalen.nl, vermeldt dan wel uw telefoonnummer in de e-mail alstublieft.